Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI |  |
| | kotek | 22.08.2019 19:34:38 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #4319885 Od: 2018-4-14
|
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
SKŁADNIKI 500 g zmielonego twarogu sernikowego 100 g cukru (1/2 szklanki) 1 cukier wanilinowy lub 1 łyżeczka pasty waniliowej lub nasiona z 1 laski wanilii 1 pomarańcza lub 1 cytryna (sok i skórka) 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 4 łyżeczki żelatyny w proszku 200 g białej czekolady oraz: około 300-400 g owoców (truskawek, malin, jagód, borówek, porzeczek)..DLA CHĘTNYCH RZYGOTOWANIE Przygotować tortownicę z odpinaną obręczą o średnicy 22 cm, jeśli robimy spód - wyłożyć spód ciasteczkami. Do miski włożyć ser, zmiksować mikserem lub ubić trzepaczką z cukrem i wanilią napowietrzając trochę masę. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z pomarańczy lub cytryny, skórkę dodać do sera, sok zachować na potem. Otworzyć puszkę z mlekiem kokosowym, wyjąć gęste mleko z puszki i włożyć je do masy serowej, zmiksować lub mieszać za pomocą ubijaczki. Pozostałą wodę z puszki wykorzystać do rozpuszczenia żelatyny. Żelatynę najpierw namoczyć w metalowym kubku przez 10 minut w kilku łyżkach wody kokosowej, później dodać więcej wody kokosowej i sok z pomarańczy lub cytryny i podgrzać żelatynę nie zagotowując (!), cały czas mieszając aż cała się rozpuści (nie będzie widocznych ziarenek żelatyny). Do ciepłej żelatyny dodać roztopioną czekoladę i wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać 2 - 3 łyżki masy serowej za każdym razem mieszając. Teraz można już przelać żelatynę do masy serowej i zmiksować. Wyłożyć na spód tortownicy.W masę powciskać owoce: połówki truskawek lub maliny, jagody, porzeczki, borówki i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Deser jest już gotowy, ale można zalać truskawki galaretką w pasującym kolorze (o smaku truskawkowym, malinowym, owoców leśnych lub białą). Ostudzoną ale płynną galaretkę wykładamy po około 1/2 godziny schładzania sernika. galaretka truskawkowa lub biała galaretka jak w TYM PRZEPISIE (z wina musującego, napoju gazowanego, lemoniady lub wody kokosowej).... | | | Electra | 21.02.2025 00:55:17 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|