Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
CIASTO ŁACIATE ZE ŚLIWKAMI |  |
| | kotek | 25.09.2019 06:57:12 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #4930925 Od: 2018-4-14
| 4 jajka 1 szklanka cukru (1 szklanka=250 ml) 3/4 szklanki oleju rzepakowego 500 ml kefiru 3 szklanki mąki pszennej (przesianej) 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki (0,5 kg) Dodatkowo:
Blacha o wymiarach 20×30 cm Cukier puder do posypania......Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej (min. 2 godziny wcześniej wyciągnięte z lodówki). Składniki mokre: jajka, olej, kefir wymieszałam w jednej misce za pomocą widelca (lub łyżki). W drugiej misce suche składniki: mąkę i proszek do pieczenia. Do suchych składników wlałam mokre i bardzo dokładnie wymieszałam (nie miksujemy). 1/3 z tej masy odlałam do kolejnej miski i wymieszałam z kakao. Na dno blachy wylałam jasną masę, a następnie kleksami nakładałam masę z kakao. Na cieście układałam pozbawione pestek i przekrojone na połówki śliwki. Ciasto piekłam w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni (góra-dół, bez termoobiegu) przez ok. 45 min. (do tzw. suchego patyczka). | | | Electra | 26.04.2025 01:37:51 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|