Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Biszkopt z galaretką i śliwkami |  |
| | kotek | 31.07.2020 13:36:18 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #5522052 Od: 2018-4-14
| Składniki: Biszkopt z galaretką i śliwkami BISZKOPT CIEMNY: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki 3 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA+ DODATKI: 1 i 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru pół kieliszka spirytusu 1 margaryna 60 dag śliwek mogą być mrożone 3 galaretki truskawkowe...Sposób przygotowania: Biszkopt z galaretką i śliwkami BISZKOPTY: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę połączyć z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko i połączyć z masą jajeczną. Piec w 180 st około 25 min. MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej ilości mleka rozpuścić żółtka, oraz obie mąki. Wlać na gotujące mleko ciągle mieszając. Gdy zgęstnieje odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem na puszysto, dodawać po łyżce zimnego kremu, ucierać aż masa stanie się szklista. Pod koniec ucierania dodać spirytus.
Masę wyłożyć na zimny placek, a na nią poukładać śliwki. Zalać tężejącą galaretką i odstawić na chwilę do lodówki. Przepis na galaretkę na opakowaniu (można użyć mniej wody). | | | Electra | 21.02.2025 02:04:29 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|