Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Krakersy makowe z solą |  |
| | kotek | 06.12.2020 08:25:38 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #6668105 Od: 2018-4-14
| Składniki - mąka pszenna: 160 gramów - sól: 0.25 łyżeczki - cukier: 1 łyżka - masło: 1 łyżka - Ziarna maku: 1 łyżka - Mleko +śmietana: 3 łyżki
- śmietana 12%: 1 łyżka - mleko: 1 łyżka....1. Przesianą mąkę pszenną wymieszać z solą, makiem i cukrem. Dodać roztarte w palcach masło i delikatnie wymieszać. Następnie dodać ziarna maku, mieszaninę złożoną z trzech łyżek mleka i trzech łyżek śmietany. Zagnieść gładkie, twarde ciasto i wyłożyć je na oprószoną mąką stolnicę. Przygotowanie makowych krakersów2. Ciasto rozwałkować na średniej grubości prostokąt, wykroić z niego kwadraty (krakersy będą takiej grubości, jakiej jest ciasto - niewiele urosną w trakcie pieczenia). Krakersy przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Przygotować glazurę - jedną łyżkę śmietany wymieszać z łyżką mleka. Posmarować nią krakersy i posypać gruboziarnistą solą. 4. Krakersy piec przez ok. 20 minut, do chwili gdy się zrumienią. Należy pilnować, aby brzegi nadto się nie przypiekły, gdyż mocno wypieczone są dość twarde. | | | Electra | 26.04.2025 01:37:49 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|