Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
PIECZONA ALASKA |  |
| | kotek | 19.07.2021 12:36:01 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7843252 Od: 2018-4-14
| 115g zmiękczonego masła do smarowania 115g cukru pudru 2 duże jajka z wolnego wybiegu 85g mąki do samodzielnego podnoszenia 25g kakao w proszku 1-2 łyżki mleka Do polewy Alaski
4 duże białka jaj z wolnego wybiegu 170g cukru pudru 75ml likieru amaretto 225g malin 500ml dobrej jakości lodów waniliowych w wannie 1 baton Crunchie (34g), rozgnieciony.....PIECZONA ALASKA PRZEPIS Piekarnik rozgrzać do 190 ° C / wentylator 170 ° C / gaz 5. Nasmarować i wyłożyć podstawę okrągłą formą do ciasta o średnicy 20 cm. Używając miksera lub elektrycznej trzepaczki ręcznej, utrzyj masło i cukier na lekką i puszystą masę. Dodawać jajka po 1, ubijając po każdym dodaniu. Przesiej mąkę i kakao i delikatnie wymieszaj, dodając tyle mleka, aby uzyskać miękką konsystencję. Łyżką równomiernie włożyć do formy i piec przez 20 minut lub do momentu, aż szpikulec włożony w środek wyjdzie czysty. Fajnie całkowicie. Krótko przed podaniem rozgrzać piekarnik do 240 ° C / wentylator 220 ° C / gaz 9. Za pomocą elektrycznej ręcznej trzepaczki ubić białka na sztywną pianę. Wlać powoli cukier, cały czas ubijając, aż beza będzie błyszcząca. Umieść ciasto czekoladowe na środku płytkiego, żaroodpornego naczynia i nakłuj go cienkim szpikulcem. Skropić amaretto i polać połową malin. Pokrój lody na 4 kawałki i ułóż na wierzchu jagód. Ułóż pozostałe jagody i posyp okruchami Crunchie. Przykryj szpatułką bezą, upewniając się, że nadzienie i ciasto są całkowicie przykryte bez przerw. Bezę wygładzić w zawirowane wierzchołki i piec 3-4 minuty do uzyskania lekko złotego koloru. Natychmiast podawaj. | | | Electra | 19.02.2025 07:01:08 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|