Pliki, które tu są udostępnione można używać TYLKO pod warunkiem, że masz ich oryginalną wersje, a ściągniętą kopie będzie się traktować jako zapasową. Nie mogą one służyć jakimkolwiek celom niezgodnym z prawem. Udostępniający pliki nie ponosi żadnej odpowiedzialności z powodu wykorzystania materiałów tu zawartych niezgodnie z ich przeznaczeniem w szczególności, gdy spowodowałoby to szkodę osób trzecich. Wszystkie pliki pobierałeś/aś na własną odpowiedzialność.
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Kruche babeczki z budyniem |  |
| | kotek | 04.04.2022 10:21:44 | 
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #7943504 Od: 2018-4-14
| Składniki (u mnie 25 sztuk):
Ciasto:
300g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g zimnego masła 2 jajka 2 łyżki śmietany szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego Budyń:
1 opakowanie budyniu (waniliowego lub śmietankowego) 500 ml mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego.... Sposób przygotowania:
1. Ugotować budyń, większą część mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, pozostałe mleko wymieszać z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną. Dodatkowa mąka nada budyniowy super gęstości.Na gotujące się mleko wlać mieszankę z budyniem, gotować i mieszać aż zgęstnieje.
2. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować, na każdą babeczkę wyciąć po 2 kółka np. za pomocą szklanki. Foremki posmarować tłuszczem, wyłożyć jeden krążek ciasta, dodać łyżeczkę budyniu, przykryć drugim krążkiem ciasta. Zlepić boki. Babeczki można ponakłuwać z wierzchu.
3. Piec w 200*C przez około 15-18 minut. Studzić na kratce. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!!! | | | Electra | 25.04.2025 20:41:01 | 
 |
|
 | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|