
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #3972762 Od: 2018-4-14
| SKŁADNIKI BABECZKI: Mini babeczki o smaku waniliowym z kropelkami czekolady Dr. Oetkera 1 jajko 50 ml wody 125 ml oleju KOKTAJL: 600 ml mleka 150 g truskawek 100 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru DO DEKORACJI: Perełki cukrowe Dr. Oetkera 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Lukier gotowy biały Dr. Oetkera..
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
...SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Babeczki: Na blasze do pieczenia ustawiłam 24 foremki. Piekarnik nagrzałam do 175°C. Mieszankę do ciasta wsypałam do miski, dodałam wodę i olej. Całość wymieszałam mikserem do dokładnego połączenia składników. Odsypałam 1 łyżeczkę kropelek czekolady. Pozostałe dodałam do ciasta i delikatnie wymieszałam. Ciasto równomiernie rozłożyłam w foremkach i posypałam odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady. Babeczki piekłam przez około 15 minut. Po tym czasie wyciągnęłam je z piekarnika i odstawiłam do wystudzenia. 2. Koktajl: Mleko, truskawki, śmietankę i cukier puder umieściłam w misie blendera. Dokładnie zmiksowałam. Odstawiłam do lodówki. 3. Do miski wsypałam perełki. Lukier rozpuściłam w kąpieli wodnej. Delikatnie zanurzałam w lukrze brzegi szklanek, a następnie delikatnie zagłębiałam w posypce, aby perełki dobrze się przyczepiły. Szklanki, w których będę serwować koktajl wstawiłam do lodówki. Pozostałym lukrem udekorowałam babeczki i posypałam je perełkami cukrowymi. 4. Śmietankę ubiłam z łyżeczką cukru. Przełożyłam ją do szprycy i wycisnęłam na koktajl, który przelałam do wyjętych z lodówki szklanek. W ubitą śmietankę delikatnie włożyłam babeczkę. 5. Z podanych proporcji przygotowałam 2 koktajle... |