
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #6386614 Od: 2018-4-14
| Składniki pęczak, ugotowany
300 gramów
pierś z kurczaka
2 sztuki
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
1 sztuka
cebula
1 sztuka
pieczarki
8 sztuk
pomidory suszone
5 sztuk
ser pleśniowy typu blue
100 gramów
śmietana kwaśna
100 gramów
orzechy włoskie, garść
pieprz czarny
natka pietruszki, posiekana
1 pęczek....Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Piersi pokrój w kostkę 1x1 cm i obsmaż na patelni. Pieczarki oraz cebulę pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do kurczaka i smaż chwilę razem.
Zapiekany pęczak z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami - Krok 1 Krok 2 W misce połącz kurczaka z pieczarkami wraz z ugotowaną kaszą, dodaj pokrojone pomidory, orzechy, posiekaną natkę oraz pieprz. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
Zapiekany pęczak z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami - Krok 2 Krok 3 Kaszę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posyp pokruszonym serem. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut.Krok 4 Przygotuj sos pieczeniowy: Sos do pieczeni z grzybami Knorr rozmieszaj dokładnie w 300 ml ciepłej wody i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotową kaszę nałóż na talerze, polej przygotowanym sosem i podawaj jako danie główne. |