
Grupa: Moderator
Posty: 2930 #5953594 Od: 2018-4-14
| Składniki ciasto francuskie
1 opakowanie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
2 sztuki
parówki
8 sztuk
cukinia
1 sztuka
papryka czerwona
1 sztuka
pieczarki
4 sztuki
żółty ser
8 plastrów
jajko
1 sztuka...Przygotowanie krok po kroku Krok 1 Ciasto francuskie pokrój na 8 jednakowych pasków.
Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 1 Krok 2 Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski, a paprykę w cienkie piórka.
Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 2 Krok 3 Na każdy kawałek ciasta wyłóż plasterki pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie połóż paprykę i plasterek sera.
Krok 4 Parówki połóż na wierzchu tak, aby wystawały za ciasto i zawiń.
Parówki w cieście francuskim z warzywami - Krok 4 Krok 5 Na blachę do pieczenia wyłóż papier pergaminowy i przełóż roladki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 °C przez 20 minut. Takie danie doskonale smakuje jako letnia przekąska na świeżym powietrzu. |